Recepta de conill amb xocolata

Ingredients:
1 conill
½ ampolla de vi negre que tingui cos i bona qualitat
1 vas de vinagre
2 preses de xocolata amarga 1 ceba gran
4 grans d’all
1 pastanaga
4 fulles de llorer
3 branquetes de farigola
5 claus
pebre negre
2 vasets d’oli
sal.

Elaboració:
Dos hores abans de coure el conill, el netegen i el tallem en 4 trossos, l’assaonem amb sal i pebre i el posem en adob en una cassola de fang amb: la ceba partida en 4 trossos, la pastanaga tallada en rodanxes, les herbes, els claus, els alls pelats i sencers, la meitat del vi i el vinagre. Durant les dues hores el tindrem en un lloc fresc i el tombarem dos o tres cops perquè s’adobi bé per totes bandes.
Trèiem el conill de l’adob i escorrim les hortalisses i les herbes de l’adob i recollim el líquid en un pot .
Netegem la cassola de l’adob, la posem al foc amb oli amb 1,5 vaset d’oli i hi fregim el conill a foc viu. Mentrestant, posem oli en una paella i hi fregim les hortalisses i les herbes de l’adob, a foc molt baix, fins que l’all i la ceba siguin rossos, trèiem les herbes i les llancem .

Posem el conill i el sofregit a la cassola, afegim la resta del vi i una mica de brou i deixem coure el conill a foc lent uns 30 minuts fins que sigui tou.

Quan el conill sigui tou, separem les hortalisses i les triturem amb una mica d’aigua, les tornem a posar a la cassola i fem coure el conill a poc a poc i hi tirem la xocolata ratllada i la sal i fem coure uns altres 5 minuts, si la salsa queda massa espessa hi podem afegir brou

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *