De quin color és una pilota de tennis?

La pregunta sembla d’allò més innocent però no tothom pensa igual, el debat està entorn del si són grogues o verdes.

Doncs tot i que la majoria de la gent creu que són verdes, segons les especificacions dels fabricants són de color groc florescent o “groc òptic”. Ara bé com és que podem veure-ho de diferents colors?

El color de molts objectes ve determinat tant per factors perceptuals com cognítius, és a dir, les associacions i coneixements que tenim del objecte així com la llum ens juguen males passades.

Podem veure-ho en el següent exemple.

Encara que no ho sembli els quadrats A i B són exactament del mateix color, però el nostre cervell es confon amb l’obra que projecta el cilindre fent que ens sembli que el quadrat B és més clar. Si els unim veurem clarament com són del mateix color.

Un altre factor que fa que tinguem opinions diferents sobre els colores és el factor cultural o l’associació que tenim apressa. Així doncs tot la majoria coincidiríem en que els plàtans són de color groc, ja que és com ens ho han ensenyat i el nostre cervell fa l’associació de forma automàtica.

Misteri resolt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *